SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/018 | 3529 Miskolc, Ifjúság útja 16-20.

Intézmény logo

Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Projektek

Erasmus+ Milánó

Az ERASMUS+ program lehetővé teszi hallgatók, oktatók és más munkatársak számára, hogy egy másik európai országban oktatási, szakmai és kulturális tapasztalatokat szerezzenek, ösztönzi a felsőoktatási intézmények közötti együttműködések és stratégiai partnerségek kialakítását, elősegíti a szakpolitikai reformokat és az oktatási-képzési rendszerek modernizációját.

A program általános célkitűzése, hogy az egész életen át tartó tanulás révén támogassa a tanulmányi előmenetelt, illetve szakmai és személyes fejlődést az oktatás és a képzés területén Európában, és ezáltal hozzájáruljon a fenntartható növekedéshez, a minőségi munkahelyek megteremtéshez, a társadalmi kohézióhoz, az innováció előmozdításához, valamint az európai identitás és az aktív polgári szerepvállalás erősítéséhez.

November 12.- 2022. december 04. között az ERASMUS+ program keretén belül 6 fő fodràsz és 6 fő kozmetikus tanulónk töltötte szakmai gyakorlatát Olaszorszàg màsodik legnagyobb vàrosàban Milànóban. A fodrász tanulók munkája az ott dolgozó fodrászok segítése volt, hajfestésben, hajmosásban, és további előkészítő munkákban tevékenykedtek. Kozmetikusaink is hatékony munkát végeztek, hiszen az alapvető kozmetikai kezeléseken kívül megismerkedtek a körömfestéssel is, amit itthon Magyarországon nem tanultak.

Utolsó munkanapjukon a GLAM szalon dolgozói és vezetője minősítetté tanulóink munkáját. Nagyon meg voltak velük elégedve velük, az általános vélemény az volt, hogy jól felkészültek, kiváló magatartásúak, alkalmazkodóak, tiszták, igényesek, a vendégekkel tisztelettudóak, és nyelvi tudásuk kiváló.  

A három hetes külföldi szakmai gyakorlatot mindenki sikeresen teljesítette, így a program végén büszkén vehette át tanúsítványát.

GALÉRIA


Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3529 Miskolc, Ifjúság útja 16-20.

Telefon: +36 46 360 125 vagy 06 70 5036187

E-mail: titkarsag_szemere@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060/018

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


2024Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium