3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. 

Tel: 46/360-125 - Fax: 46/562-239 

 OM: 203060 - titkarsag_szemere@miskolci-szc.hu

Találatok: 256
Horváth Mária osztályfőnök
A 10. B osztály fodrász és kozmetikus szakos lányai június 8-án egész napos osztálykiránduláson vettek részt Budapesten.

Huszonöten indultunk a Keleti pályaudvarról, hogy részt vehessünk az Iparművészeti Múzeum stílustörténeti pedagógiai óráján. Játékos feladatokat teljesítettünk, és megismerkedtünk a múzeum állandó tárlatával a barokktól a szecesszióig.
 
Emellett mindenkit lenyűgözött az épület majolika teteje, üvegkupolája, magyaros szecessziós díszítése.
 
Innen a Gellért térig metróztunk, ahol hajóra szálltunk. Utunk a Kossuth Lajos térig, az Országházig vezetett.
 
Elsétáltunk a Szent István Bazilikához, a Magyar Tudományos Akadémia, a Gresham Palota és a duna-parti Holocaust emlékmű érintésével.
 
Innen a Millenniumi földalattival mentünk a Hősök terére, majd a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Itt sok különlegességet láttunk, és megpihenhettünk kicsit.
 
Hazafelé a vonaton mindenki csak pihent. Nagyon elfáradtunk, de egy igazán tartalmas napot töltöttünk együtt Budapesten.
 
Októberben újabb kirándulást tervezünk, ezúttal a Terror Háza Múzeumba és az Országházba.
Találatok: 197

2017. június 4. és június 25. között iskolánkból tizenhárom autószerelő és autóelektronikai műszerész tanuló kapott lehetőséget egy uniós pályázat, az ERASMUS+ program keretében, hogy három hétig az Evolvo cég együttműködésével Milánóban tanuljon és dolgozzon. Diákjaink jól felszerelt és modern autószerelő műhelyekben kaptak gyakorlati helyeket, hogy szakmai tapasztalatikat kibővíthessék és nyelvtudásukat gyarapítsák.

 A szállás a munkahelyekhez közel eső diákszállás volt, mely remek lehetőséget kínált a világ több országából érkező turistákkal való ismerkedésre és ez által a nyelvgyakorlásra. Volt olyan helység a hostelben, ahol esténként összegyűltünk mindannyian, és megbeszéltük az aznapi eseményeket és tapasztalatokat. Napi háromszori étkezés volt biztosítva a számunkra. A reggeli, az ebéd és a vacsora nem volt annyira változatos. Szoknunk kellett a helyi ízeket.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Találatok: 470

 

Csík István Gergely

2016. szeptember 18-án indultunk reggel 7 órakor. A busz az iskola előtt várt minket. A csomagok bepakolása után kezdetét vette a hosszú út. Este 9-re értünk a szállásunkra, ami Monzában helyezkedett el.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Találatok: 442

Tasi Judit


2016. szeptemberében és októberében két turnusban, összesen huszonhat szemerés kozmetikus és fodrász tanuló kapott lehetőséget egy uniós pályázat, az ERASMUS+ program keretében, hogy három hétig az AusTraining cég együttműködésével Bécsben tanuljon és dolgozzon. Diákjaink az osztrák fővárosban impozáns fodrász és kozmetikai szalonokban kaptak gyakorlati helyeket, hogy szakmai tapasztalatot szerezzenek és nyelvtudásukat gyarapítsák.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Találatok: 365

Két csoportban három-három hetet dolgoztak és tanultak a Szemere fodrász- és kozmetikus tanulói Bécsben ősszel.

A Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kiváló elméleti és gyakorlati képzést biztosít az itt tanulóknak, ami 2016 őszén külföldi szakmai gyakorlat lehetőségével bővült. A végzős és végzés előtt álló fodrász- és kozmetikus tanulók két csoportja (14+12 fő) az osztrák munkakultúrával ismerkedhettek meg Bécsben.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Alkategóriák

                                                                               

ERASMUS + Program keretében Szemerés diákok szakmai gyakorlaton az Európai Unióban

Szerződésszám: 2016-1- HU01-KA102-022561

 

 

Az ERASMUS + Program egy éves futamidejű Szakképzési Mobilitási Projekt keretében a Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai (55 fő) három hetes, nemzetközi, szakmai gyakorlaton vesznek részt a Tempus Közalapítvány támogatásával Ausztriában, vagy Olaszországban.

13 fő autószerelőt és 16 fő autóelektronikai műszerészt két turnusban Milánóba, a Gruppo Fassina és Auto Salon Alma e Autoriparazioni snc-hez küldünk szakmai gyakorlatra.

15 gyakorló kozmetikus, vagy kozmetikus és 11 fodrász tanulót két turnusban Bécsbe, az Accor Group négy szállodájának szépségszalonjaiba, a Nude Hair hajszalonba, illetve a Michele Gargano hajszalonba küldünk.

Mindegyik turnussal 2-2 kísérő tanár utazik.

A projekt azzal az alapvető elképzeléssel született meg, hogy gyakorló fodrász, gyakorló kozmetikus, kozmetikus, autószerelő és autóelektronikai műszerész szakmákhoz kapcsolódóan új tapasztalatokkal és a legmodernebb, legkorszerűbb ismeretekkel gazdagítsuk tanulóinkat. Megismerjék a másik ország kultúráját, szokásait, betekintést nyerjenek mindennapjaikba, ezáltal nyitottabbá, elfogadóbbakká váljanak. Szeretnénk elérni, hogy nyelvi kompetenciáik fejlődjenek, magabiztosabban és bátran használják az idegen nyelvet, amely a későbbi szakmai karrierjük során nagy segítségükre lesz. Mindezen kívül iskolánk hírnevének hazai és nemzetközi megítélésének emelését is célul tűztük ki.

A projekt futamideje: 2016. szeptember 5. és 2017. szeptember 4.

Elnyert támogatás maximális összege: 97 509 euró

ELÉRHETŐSÉGEK

OM: 203060

Miskolci Szakképzési Centrum
Szemere Bertalan Szakgimnáziuma,
Szakközépiskolája és Kollégiuma

Címünk: 3529 Miskolc, Ifjúság utca 16-20.

Központi számunk: 46/360-125

Titkárság: 46/365-912

Fax: 46/562-239

E-mail: titkarsag_szemere@miskolci-szc.hu

 

 

Design by: www.diablodesign.eu